Om å bygge...

Til toppen av siden

God byggeskikk

God byggeskikk er som gode manerer, du legger ikke så godt merke til dem når de er der, men det blir veldig tydelig når de er fraværende. God byggeskikk er «slik man pleier å bygge». Derfor kan et hus passe fint inn i ett miljø, mens det passer dårlig i et annet.

Tyrolerhus vil være et fremmedelement i en Sørlandsby, men tar seg fint ut i Alpene. Når vi tegner et nytt hus, bruker vi arkitektoniske virkemidler for at det skal kunne passe inn i landskapet og stå sammen med andre hus. Virkemidlene kan være alt fra små detaljer til huskroppens utforming.

Hensikten er å tilfredsstille miljøets estetiske og praktiske krav. Det er dette som i korthet kan kalles å oppfylle god byggeskikk. Når du skal oppfylle husdrømmen, bør du velge hustype og plassering på tomten med hensyn til eksisterende, omkring-liggende bebyggelse. Hos oss kan du plukke bl.a. hus i moderne, klassisk eller nostalgisk stil, et godt utgangspunkt for å oppnå et flott resultat.

Tegl eller torv på taket er med på å gi sitt særpreg på samme måte som farger, men det er ikke likegyldig hva du velger.Ta en kikk omkring! Hvordan er den lokale byggeskikken? Hvilke farger særpreger området? Du forstår fort at når det nye huset ditt ser ut som om det alltid har ligget der, har du truffet den gode byggeskikken.

Hopp over navigasjon - Gå til hovedinnhold

Mesterhus

Topp